De website van de nieuwsomroep NOS meldt dat er steeds minder twitteraars op Twitter actief zijn. Twitter is een sociale media platform, waarbij je korte berichten (maximaal 280 letters) kunt sturen. Het is een populair sociale media platform die sinds 2006 actief is.  Mensen kunnen deze berichten dan bijvoorbeeld weer ‘retweeten’ (delen). In vergelijking met vorige kwartaal daalde het aantal twitteraars met 1 miljoen. In totaal zijn er nu 335 miljoen twitteraars over. Wat nog een enorm aantal is.

Bij de Amerikaanse beurs was dit ook direct zichtbaar, het aandeel daalde. Ook het bedrijf zelf verwacht dat het aantal gebruikers nog meer zal dalen. Het bedrijf geeft als een van de redenen aan dat ze veel bezig zijn on nep-accounts te blokkeren. Ook zouden, volgens het bedrijf, minder mensen Twitter gebruiken door de invoering van de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG). Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving van toepassing. Dit heeft bij vele bedrijven voor vele veranderingen gezorgd.

Het aandeel van Twitter daalt doordat er minder inkomsten uit advertenties zijn.  Hiervan moeten sociale media platforms zoals Twitter of Facebook het juist hebben.  Maar bang hoeft Twitter niet te zijn, ze maken nog steeds veel winst. Vorig kwartaal maakten zij 711 miljoen dollar winst, dit is zelfs nog meer dan vorig jaar.